Return to Projects

The Merrywell

Date: 2012

The Merrywell forms part of the newly refurbished and extended entertainment precinct at Crown Perth in Burswood. Large asymmetrical archways sweep around the curved façade  with timber cladding forming a warm and textured envelope to both the courtyard oasis outside as well as the  variety of dining and lounge spaces within.  The garden snakes its way around the outside of the building, akin to an urban laneway in parts and opening to a lush landscape in others. The pub internally has been carefully crafted into a variety of spaces with different characteristics, the sunken dining area with its abstracted ply trees, the sinuous tiled bar, the cosy lounge  with its sculptural timber blade wall, and  the somewhat quirky ‘blue room’  with an artwork that folds up from wall to ceiling framing views out to a bamboo planted light well.

Photographs: Acorn Photo

The Merrywell : Image 1 The Merrywell : Image 2 The Merrywell : Image 3 The Merrywell : Image 4 The Merrywell : Image 5 The Merrywell : Image 6
The Merrywell
The Merrywell
The Merrywell
The Merrywell
The Merrywell
The Merrywell